Attention!
www.bachremedy.eu
is not active

Съдържанието на тази страница е архивирано за Вас благодарение на Максофт

Дюни!!! Мирис на пясък.... Шум на вълни.... В живота ни има приказни места, в които се връщаме отново и отново. Комплекс Дюни е едно от тях. Почивката на Дюни е на ТОП цени от adventurestory.bg!  още за баховата терапия » adventurestory.bg Дюни  

Бахова терапия. Цветни есенции. Спешни капки.

Домашни котки

Домашни котки

Хората се намесват в живота на котките по всякакъв начин, най-често с добри намерения.

Една форма на агресия е, когато вие галите вашата котка и тя изглежда щастлива от това, но изведнъж внезапно става раздразнителна и започва да драска или хапе. Единственият лек за това е да научите от колко точно ласки се нуждае вашата котка и никога да не прекрачвате границите. Котките не са животни, които обичат близък физически контакт с други котки или други животни и може да бъде объркващо и неприятно за тях, ако вие ги принуждавате или им натрапвате такива контакти.

Всички котки се нуждаят от свое собствено пространство и дори котката, която живее в затворено и ограничено пространство ще си намери ъгълче или любимо одеяло, което ще направи своя територия и ще я защитава от другите котки. Стопани, които са заплашвани или дори атакувани от котките си, най-вероятно са жертва на териториална агресия, защото това най-често се случва, когато те се опитват да преместят котката от любимото и кресло.

Котки, които нападат деца, обикновено преди това са били наранявани от деца. Това е проста агресия, при която на болката се отвръща с болка, котките губят търпение и не могат да търпят хора, подобни на тези, които са ги наранили. Очевидно в тези случаи са подходящи цветните есенции Impatiens, Beech или Cherry plum. Обикновено котки, които са били наранявани от деца, стават страхливи и съответно агресивни към всички деца. Есенцията от Mimulus също би помогнала.

Очевидно злобното поведение на котката към други котки може да не изисква никакво лечение. Нека да разгледаме примера с котката-майка. С порастването на нейните малки котенца, котката-майка ще прекарва все по-малко време в леговището с тях. Тя иска котенцата да остават заедно и да си играят заедно. Но ако те играят с нея, това би било стъпка назад и котката може да стане нетърпелива към котенцата. Не е необходимо това да е непременно негативна емоция, защото за това поведение си има положителни причини – котката-майка иска да насърчи независимостта на котенцата и тяхната привързаност като социална група от котенца. По-късно, когато котенцата си играят заедно, те могат да се нападат взаимно и да изглеждат доста агресивни. Но те винаги знаят границите на своите възможности и обикновено не ги прекрачват. Така че, ако не е налице истински и реален проблем, гледката на котенца, които лудо си играят и изглеждат доста агресивни, не трябва да ни кара да прибягваме до лечение с цветни есенции, въпреки че може да им дадем есенция от Walnut, за да им помогнем да се адаптират по-лесно и да преминат този етап от живота си, без да им се намесваме в котешките отношения. Подходящи биха били и цветните есенции от Chicory и Red chestnut.

Много от проблемите, които се появяват по-късно, се коренят в ранните години на малките котенца. Тези, които са били отделени от майка си прекалено рано, когато пораснат имат цял куп проблеми. Те са по-тревожни и неспокойни, както и по-агресивни от другите котки. Необходимо им е повече време, за да научават нещата. Ранният физически контакт и взимането на котенцето в ръце са решаващи за това по-късно то да стане добър приятел с хората. Едно изследване показва, че котенца, които от рано са привикнали към физически контакт с хора и са свикнали да ги вземат и пипат, и които също така израсват в средата и на други котки, са много по-уверени, по-интелигентни и по-уравновесени, когато пораснат.

В случаите, когато котките проявяват анти-социално поведение, това определено може да се дължи на факта, че като малки не са свикнали с физически контакт с хора и това е причината, поради която те никога не приемат напълно хората. Когато котките проявяват подозрение към хората и не могат напълно да им се доверят, се препоръчва цветната есенция Holly. Тя е подходяща и в комбинация с есенцията Mimulus, която ще помогне да се преодолее страха. Други котки могат да станат анти-социални в определен момент от техния живот. Ако това се случи, трябва да потърсите причината. Дали котката е преживяла някакъв шок? Дали в нейното всекидневно обкръжение са настъпили някакви промени? Когато са преместени в нов дом, котенцата може да се държат неестествено за определен период от време, докато свикнат с новото място. Възрастните котки, обаче, също страдат от такива промени. Дали не се е случил някакъв инцидент? Когато откриете вероятната причина, вие може да помогнете на своето животно, за да се справи с нея. Цветната есенция от Walnut помага за по-бързата и лесна адаптация, есенцията от Star of Bethlehem помага, за да се преодолее шока.Уеб дизайн, изработка на сайт, поддръжка и SEO оптимизация от Максофт