Attention!
www.bachremedy.eu
is not active

Съдържанието на тази страница е архивирано за Вас благодарение на Максофт
Избрани сайтове детето

Най-актуални страници детето

 • Вдигат с 30% заплатите в 28 администрации

 • Двама са новозаразените с Covid-19 във Врачанско

 • хотел Лонгоз 3*, Камчия - Незабравима лятна почивка на българското Черноморие още за баховата терапия » ...

 • Бахова терапия. Цветни есенции. Спешни капки.

  Хиперактивното дете

  За децата

  На много деца се слага етикет, че са хиперактивни, когато в действителност те показват само нормални детски лудории. Кой или какво всъщност определя колко активен трябва да бъде нормалният човек? Какво е “нормален” и дали нещо, което се счита за свръх-активно, е действително ненормално?

  Възрастни баба и дядо, които са свикнали на по-спокойно и равномерно темпо на живот, могат да помислят за хиперактивно едно малко дете, което има нужда постоянно да прави нещо и енергията му изглежда неизчерпаема. А за една млада майка с две активни деца, същото това дете може да се стори дори апатично.

  Хиперактивността всъщност е доста субективна, но има едно състояние, при което децата по всеобщи стандарти са свръх-активни. Тези деца се движат и  непрестанно тичат наоколо, подскачат по мебелите, викат и говорят високо и непрекъснато, могат да демонстрират неприемливо поведение – чупене, дъвчене или да унищожават неща, в стремежа си да задоволят своята неизчерпаема енергия и възбудимост. Те са изключително раздразнителни и непостоянни.

  Причинините за това се търсят и обясняват с много неща. Изкуствените добавки – консерванти, оцветители, ароматизатори и други са само част от обвиненията за хиперактивността при децата. Елиминирането на възможните храни, напитки и някои съставки в храната може да са част от лечението.

  Как да включим цветните есенции в такива ситуации?

  Цветната есенция Walnut– може да помогне много по-леко да се премине преходния период на изключване на храна или може да разруши връзката със старите навици и поведение.

  Когато хиперактивността на детето е в резултат на емоционална нестабилност  най-често препоръчваните есенции са: Impatiens – когато детето е прекалено припряно и върши всичко на бързи обороти; Vervain – когато детето е напрегнато, нетърпеливо или е прекалено развълнувано; Cherry Plum– когато детето има истерично поведение или губи контрол. Цветни есенции като Vine – могат да помогнат при деца, които са изключително изискващи, агресивни и настоятелни, Holly– е подходяща за деца, които демонстрират злоба, омраза или завист и ревност.

  За родителите, които могат да бъдат засегнати от хиперактивното поведение на детето и в резултат на това да се почувстват напълно изтощени цветни есенции също могат да помогнат: Impatiens – ако сте раздразнителни или нетърпеливи дори и с другите членове на семейството, а не само с детето; Beech – ако се чувствате раздразнени и ядосании ви е трудно да изтърпите детето или ситуацията; Willow – ако се чувствате гневни, затова че ви се налага да търпите такива трудности (което е естествен отговор и няма защо да се срамувате); Cherry Plum – ако искате да освободите ума си от напрежението; Sweet Chestnut – ако се чувствате толкова отчаян, че ви се струва че не можете да издържите повече; White Chestnut – за постоянни тревожни мисли, които не спират да се въртят в ума ви, държат ви будни през нощта и ви измъчват през деня; Red Chestnut – за естествените родителски тревоги за съдбата на детето; Olive – за умора и крайно изтощение.

     Изработка на сайт, NetService поддръжка и SEO оптимизация от Максофт