Attention!
www.bachremedy.eu
is not active

Съдържанието на тази страница е архивирано за Вас благодарение на Максофт
Избрани сайтове шоколад

Най-актуални страници шоколад

 • Изкуството на релакса още за баховата терапия » ...

 • По-скъпа почивка в Гърция Почивка в Гърция

 • Голяма награда от Италия за "Шоколадче" от Лом

 • Бахова терапия. Цветни есенции. Спешни капки.

  Горещ шоколад

  Горещ шоколад

  Група висшисти, вече утвърдили се в своята работа, се организирали да се срещнат на годишнина от завършването и решили да посетят старият си, вече пенсиониран университетски преподавател.

  По време на посещението си те се оплаквали от стреса в работата и живота. Професорът предложил на гостите си горещ шоколад. Отишъл в кухнята и се върнал с голяма кана и различни видове чаши – порцеланови, стъклени, кристални, някои изглеждали обикновени, други много скъпи, а трети – изискани. Професорът ги поканил сами да си налеят от горещия шоколад.

  Когато всички вече били с чаша горещ шоколад в ръката, професорът казал: “Обърнете внимание, че всички впечатляващи и скъпо-изглеждащи чаши вече са взети, а останаха само евтините и по-простичките. Въпреки, че е нормално всички да искате само най-доброто за себе си, именно това е източника на вашите проблеми и стрес. Чашите, от които вие пиете не добавят нищо към качеството на напитката. В повечето случаи те са само по-скъпи и в някои случаи крият онова, което пием. А това, което всички ние искахме беше шоколада, а не чашата; но вие съвсем съзнателно посегнахте към най-хубавите чаши … И след това започнахте да оглеждате чашите на другите.

  Сега помислете върху следното: вашият живот е горещият шоколад; работата, парите и положението ви в обществото са чашата. Те са просто средството, което държи живота. Чашата, в ръката ви, не определя, нито променя качеството на вашия живот. Понякога когато се съсредоточим само върху чашата пропускаме да се насладим на шоколада, който Господ ни е дал. Именно Той ни дава горещия шоколад, а човек избира чашата.

  Най-щастливите хора не винаги имат най-доброто от всичко. Те просто правят най-доброто от всичко, което имат.“