Attention!
www.bachremedy.eu
is not active

Съдържанието на тази страница е архивирано за Вас благодарение на Максофт
Избрани сайтове детето

Най-актуални страници детето

 • Вдигат с 30% заплатите в 28 администрации

 • Двама са новозаразените с Covid-19 във Врачанско

 • хотел Лонгоз 3*, Камчия - Незабравима лятна почивка на българското Черноморие още за баховата терапия » ...

 • Бахова терапия. Цветни есенции. Спешни капки.

  Родителство

  Родителство

  Въпрос към ОШО:

  Как да стана добър баща?

  - Аз мисля че можете да направите за детето си само едно – да споделите с него собствения си живот. Разкажете му за своите родители, разкажете му за ограниченията във вашия живот, начинът по който сте живели, но без да го разстройвате. Нека то бъде напълно свободно - свободно от вас, защото вие за него сте минало.

  Необходима е голяма воля и любов на бащата и майката да кажат на детето си "Ти трябва да си свободен. Не ни слушай. Разчитай на своя разум. По-добре прави грешки, учи се от тях. Това ще е по-добре, отколкото да следваш някого и да не допускаш грешки."

  Това е много лесно, ако го обичате. Не ме питайте "Как", защото "как" означава че питате за метод или техника, а любовта не е техника.

  Обичайте децата си и се наслаждавайте на тяхната свобода. Оставете ги да грешат, помагайте им, като видите че са направили грешка. Кажете им: "Да сгрешиш няма нищо лошо, но не повтаряй грешката си непрекъснато."

  Аз нямам прост отговор. Главното е да помогнете на детето да се вслуша в собственото си тяло и потребности. Главното за родителя е да предпази детето си от падане в канавката.
  Разбирам страха на родителите, че децата им могат да тръгнат по път, които те не одобряват. Децата ви не са родени, за да следват това, което на вас ви харесва или не харесва. Те трябва да живеят собствен живот, а вие трябва да им се радвате, какъвто и да е той.

  Цялото общество се състои от посредствени хора по една проста причина - никой не е такъв, какъвто би искал да бъде, а какъвто са го направили. Така той не може да е добър, да се чувства пълноценен, да се радва.

  Затова задължението на родителя е много деликатно, защото целия по нататъшен живот на детето му зависи от него. Помогнете му да намери това което харесва и да бъде щастливо.

  Никой родител не иска да вижда детето си нещастно. Но представата на родителя за щастие е напълно грешна. Те си мислят, че ако децата им станат лекари, професори, инженери, учени - ще бъдат щастливи. А дали е така? Децата могат да бъдат щастливи само тогава, когато станат такива, каквито са дошли да бъдат.

  Обикновено когато детето пита майка си за нещо, тя му отговаря "Не". Детето иска да си играе навън: "Не", иска да се разходи под дъжда: "Не, ще се разболееш". Грипа не е рак. Ако не позволите на детето да танцува под дъжда, никога няма да може да танцува така, ще пропусне нещо изключително, нещо прекрасно. Простудата може да е незначителна, а може и въобще да не се простуди. В действителност - колкото повече го защитавате, толкова по-уязвимо го правите. Колкото повече му позволявате, толкова повече детето укрепва.

  Родителите трябва да се научат да казват "Да". В 99 случая, когато обикновено казват "Не", нямат сериозно основание, а просто демонстрират власт. Всички не могат да станат президенти и да имат власт над милиони хора.

  Мисълта ми се заключава в това: да отгледатете детето в свобода, често да чува "да" и много рядко "не". Тогава авторитарното общество ще изчезне. Човечеството ще стане много по-хуманно.

     Изработка на сайт, NetService поддръжка и SEO оптимизация от Максофт